Paul

Paul Landers rođen je 9. prosinca 1964. godine u Istočnom Berlinu. Rodno ime mu je bilo Heiko Paul Hiersche, koje je mrzio. Njegova majka bila je Poljakinja i predavala je ruski jezik, dok mu je otac Nijemac, rodom iz Čehoslovačke, bio profesor slavenskih jezika. Dio svojeg djetinjstva živio je u Moskvi, gdje je i naučio ruski jezik, no ne zna ga čitati ni pisati. Navodno govori pet stranih jezika. Ženi se rano, već u dobi od 20 godina, s Nikki Landers, te uzima njezino prezime, postavši napokon Paul Landers. No, kasnije dolazi do razvoda, nakon čega godinama živi zajedno s Christianom “Flakeom“ Lorenzom.

1983. godine Landers osniva istočnonjemački punk bend Feeling B zajedno s Flakeom Lorenzom i Aljoschom Rompeom, u kojem je i Christoph Schneider također kasnije svirao. 1986. godine, Paul formira bend First Arsch s Tillom Lindemannom i Richardom Kruspeom. Također je svirao u raznim drugim bendovima uključujući i Die Firma te Die Magdalene Keibel Combo. Lindemann, Kruspe, Schneider i Riedel 1994. godine ulaze u uži krug i pobjeđuju na Berlin Senate Metro Beat Contest što im je omogućilo da snime profesionalnu demo ploču. Landers i Flake se uskoro pridružuju bendu koji će postati poznat kao Rammstein.

Paul Landers je samouki gitarist, a još je kao dijete naučio svirati i piano i violinu. Pokazuje interes i ljubav prema fotografiranju, a neke je fotografije sa službenih stranica benda čak on sam slikao.

Autor: Ivan Marin Sušanj