Obavijest o zaštiti privatnosti

Ova obavijest o zaštiti privatnosti posljednji put je ažurirana 23. svibnja 2018. godine.

Vaša privatnost je naš prioritet

Rammstein.hr je posvećen zaštiti podataka u skladu s najnovijim zakonima o zaštiti osobnih podataka i privatnosti. Također, želimo biti vrlo transparentni o tome koje vaše podatke prikupljamo, kako ih upotrebljavamo i kako možete kontrolirati ono što radimo s tim podacima.

O ovoj obavijesti

Ova obavijest o zaštiti privatnosti odnosi se na prikupljanje i upotrebu vaših osobnih podataka od strane nas i stranaka koje smo mi ovlastili, kao što su naši dobavljači, partneri i agenti.

Ova se obavijest odnosi na naše usluge (“Usluge”), koje uključuju pružanje audiovizualnog sadržaja, teksta, fotografija, foruma, oglašavanja, društvenih medija i interaktivnih aplikacija te drugih usluga koje nudimo putem naše platforme. Uvjeti i pravila iz ove obavijesti također se primjenjuju na sve naše druge web stranice, softverske aplikacije i/ili medijske platforme koje vam omogućuju interakciju s našim sadržajem i uslugama putem, interneta mobilne ili Wi-Fi mreže. Kliknite ovdje za pregled web stranica čiji smo mi vlasnik ili nakladnik, a na koje se primjenjuje ova obavijest o zaštiti privatnosti.

Pristupom i korištenjem naših usluga prihvaćate uvjete iz ove obavijesti o zaštiti privatnosti kao i pravila o upotrebi kolačića koja možete na http://www.rammstein.hr/o-nama/privatnost/

Koje podatke prikupljamo?

Podatke koje prikupljamo o vama ovise o tome koje naše usluge koristite, ali važno je da znate da ćemo prikupljati vaše osobne podatke samo kada je to potrebno. Podatke koje možemo prikupiti uključuju:

● u slučaju da je za neku od naših usluga potrebna prijava korisnika: vaše ime i prezime, korisničko ime, adresa e-pošte, broj telefona, dob ili datum rođenja te pojedinosti Usluga koje upotrebljavate

● podatke o vašoj upotrebi naših Usluga, uključujući pojedinosti o vašoj internetskoj adresi (IP), vrsti i identifikatoru uređaja, operacijskom sustavu, verziji preglednika, podatke o kolačićima, sadržaju koji ste pogledali i detalje vaše navigacije po Uslugama

● podatke o lokaciji iz vaše IP adrese ili podatke dobivene pristupom funkcijama globalnog pozicioniranja na uređaju (npr. GPS)

● druge podatke s vremena na vrijeme kako bi nam pomogli u pružanju poboljšanih proizvoda i usluga – primjerice kada vas zamolimo da ispunite anketu ili upitnik;

● ostale podatke za provjeru usklađenosti s uvjetima korištenja i/ili kada smo to dužni po zakonu

Kada i kako prikupljamo vaše podatke?

Mi možemo prikupljati informacije o vama:

● kada nas kontaktirate s upitom, zahtjevom ili drugim povratnim informacijama

● pomoću kolačića ili drugih uređaja

Možemo također kombinirati podatke iz jedne Usluge s podacima prikupljenim iz drugih Usluga i / ili sa informacijama koje su javno dostupne ili primljene od drugih javnih izvora. Sve informacije čuvaju se i upotrebljavaju u skladu s ovom obavijesti o zaštiti privatnosti.

Vaša je odgovornost osigurati da su svi podaci o registraciji koje ste nam pružili točni i ažurni.

Neke od naših Usluga mogu vam biti dostupne samo ako nam date potrebne podatke.

 

Koristimo li kolačiće?

Mi i treće strane ovlaštene za to mogu koristiti kolačiće i/ili druge alate za pohranu i ponekad pratiti informacije o vama. Za više detalja o tome što su kolačići, koje kolačiće koristimo i kako ih onemogućiti, pogledajte obavijest o kolačićima na adresi http://www.rammstein.hr/o-nama/privatnost/

Koliko dugo čuvamo vaše podatke?

Vaše osobne podatke čuvamo samo i isključivo onoliko dugo koliko je potrebno, što ovisi od slučaja do slučaja. Duljina razdoblja čuvanja podataka ovisi o svrsi za koju su podaci dobiveni. Na primjer:

● možda ćemo morati zadržati neke osobne podatke o vama kako bismo mogli odgovoriti na vašu eventualnu pritužbu o našim Uslugama;

● možda ćemo morati zadržati osobne podatke kako bismo mogli obraniti moguće buduće pravne zahtjeve.

● ponekad nam je minimalno razdoblje čuvanja podataka određena zakonskom obvezom

Kako koristimo vaše podatke?

Mi možemo koristiti vaše podatke na različite načine, i to da bi mogli:

● pratiti, razvijati i poboljšati Usluge i/ili vaše korisničko iskustvo

● pružati vam podršku prilikom korištenja Usluga

● pružiti vam preporuke za proizvode i Usluge

● obraditi vašu pritužbu ili upit

 

● omogućiti pristup jednoj ili više društvenih mrežnih mjesta putem naših Usluga (imajte na umu da se, ako se odlučite za povezivanje sa društvenim mrežama vezanih uz naše Usluga, vaši osobni podaci mogu biti podijeljeni između rammstein.hr i vašeg korisničkog računa na pojedinoj društvenoj mreži (primjerice Facebook) i svi osobni podaci koje se dijele s navedenom društvenom mrežom treće strane, obrađuju se u skladu sa njihovim odredbama o zaštiti privatnosti)

● geo-blokirati naše Usluge kako bi poštovali naše ugovorne i zakonske obveze

Vaše osobne podatke obrađujemo samo ako imamo pravnu osnovu za to. Općenito, obrađujemo ih samo zbog sljedećih razloga:

● dali ste pristanak za obradu. U slučajevima kada je to potrebno, za obradu vaših osobnih podataka prethodno ćemo zatražiti privolu, a znajte da i nakon što ste privolu dali, uvijek je imate pravo povući.

● obrada je neophodna za izvršenje ugovora u kojima ste stranka (uključujući uvjete i odredbe odgovarajuće Usluge).

● obrada je neophodna za poštivanje zakonskih obveza rammstein.hr-a

● obrada je neophodna u svrhu legitimnih interesa koje provodi rammstein.hr

Hoćemo li vam slati marketinške poruke?

Ne, nećemo

Možemo proslijediti informacije o vama kako slijedi:

● trećim stranama koje smo ovlastili da djeluju u naše ime, kao što su naši zaposlenici, partneri, dobavljači i/ili agenti, kako bismo upravljali uslugama koje vam pružimo. Trećim stranama dopušten je pristup vašim informacijama samo koliko je potrebno za obavljanje funkcija Usluge ili za pružanje neke usluga nama. Trećim stranama nije dopušteno koristiti podatke za bilo koju drugu svrhu.

●  kao dio općih statističkih podataka o korisničkoj bazi Usluge, uzorcima prodaje, količinama prometa i srodnim temama. Ti podaci neće sadržavati pojedinosti pomoću kojih bi vas se moglo osobno identificirati.

● u svrhu industrijskih mjerenja, npr. mjerenje posjećenosti web stranice.

● policiji, regulatornim tijelima ili pravnim savjetnicima u svezi s bilo kojim navodnim kaznenim djelom, nezakonitom aktivnošću ili sumnjom na kršenje Uvjeta korištenja i/ili kršenja drugih prava i obaveza, ako je to propisano zakonom ili gdje sumnjamo na štetu ili potencijalnu štetu drugima. Surađivat ćemo sa svim tijelima nadležnim za provođenje zakona ili postupati po sudskom nalogu kojim se traži otkrivanje identiteta ili lokacije ili bilo koje druge informacije o bilo kome tko krši bilo kakve zakonske odredbe kao i radi sprječavanja ili otkrivanja zločina ili uhićenja ili progona počinitelja kaznenih djela i prekršaja.

● tamo gdje je primjenjivo, korisničko ime i neki profilni podaci koje dobrovoljno pružite mogu biti objavljeni na područjima Usluga kao što su forumi, top liste, chat sobe ili stranice na kojima se prikazuju uradci korisnika, kao identitet pod kojim ćete biti imenovani na tim dijelovima web stranice

Što je s maloljetnicima?

Rammstein.hr savjetuje roditelje ili zakonske skrbnike da nadziru upotrebu Usluge od strane maloljetnog korisnika te da takve korisnike upozna s činjenicom da se njihovi osobni podaci mogu izraditi na temelju ove izjave o privatnosti i kolačićima.

Tamo gdje se traži prijava korisnika za korištenje pojedine Usluge, osobe koje još nisu navršile 16 godina (maloljetne osobe) mogu se prijaviti kao registrirani korisnik jedino uz suglasnost roditelja ili zakonskog skrbnika.

Roditelj(i) ili zakonski predstavnik malodobnog korisnika mora pročitati ovu obavijest o privatnosti i kolačićima u interesu maloljetnog korisnika te može u ime maloljetnog korisnika štititi njegova prava.

Jesu li moji podaci sigurni?

Rammstein.hr u svakom trenutku održava razinu sigurnosti prilikom obrade podataka o korisnicima i posjetiteljima web stranica ili aplikacija koji je dovoljna za sprečavanje neovlaštenog pristupa, prilagodbe, otkrivanja ili gubitka osobnih podataka.

Koja su vaša prava?

Svi osobni podaci koje dostavljate bit će tretirani u skladu s važećim zakonima o zaštiti podataka, uključujući Opću uredbu o zaštiti podataka (“GDPR”) i svim drugim relevantnim zakonima koji se primjenjuju. Tu smo za vas kako bi vam omogućili korištenje svakog od vaših prava vezanih za vaše osobne podatke, i to:

● pravo pristupa svojim podacima kao i pravo tražiti kopiju osobnih podataka koje čuvamo o vama. Da biste to učinili, kontaktirajte nas na jelena@rammstein.hr navodeći da tražite kopiju osobnih podataka uključujući jasno određivanje pojedinosti vašeg zahtjeva. Prije nego li udovoljimo vašem zahtjevu, možda ćete morati poslati dokaz svog identiteta.

● pravo prigovora na vaše osobne podatke koji se koriste za izravni marketing. Tamo gdje je to potrebno, osigurat ćemo da dobijemo vaš pristanak prije poduzimanja marketinških radnji, a uvijek ćete imati i mogućnost isključivanja.

● pravo prigovora na obradu vaših osobnih podataka koji se obrađuju pod pravnom osnovom našeg legitimnog poslovnog interesa (pogledajte poglavlje “Kako koristimo vaše podatke?”). Mi ćemo se pridržavati takvog zahtjeva, osim ako ne postoji valjani razlog zbog kojeg to ne činimo, primjerice, ako su nam ti podaci potrebni za kontinuirano pružanje naših usluga.

● pravo na ispravak. Možete zatražiti ispravljanje netočnih i/ili nepotpunih osobnih podataka.

● pravo na povlačenje privole. Tamo gdje obrađujemo vaše osobne podatke na temelju vaše privole, u bilo kojem trenutku možete povući vašu privolu.

● pravo na brisanje. Možete zatražiti brisanje vaših osobnih podataka i mi ćemo se vašeg zahtjeva pridržavati, osim ako ne postoji zakonska obveza čuvanja istih.

● pravo na prijenos podataka. U određenim okolnostima, možete zatražiti da vam dostavimo vaše osobne podatke u strukturiranom, uobičajenom obliku i strojno čitljivom obliku i prenesemo ih drugom pružatelju iste ili slične usluge. Ukoliko je ovo pravo primjenjivo, mi ćemo osigurati takav prijenos koliko će to biti to tehnički moguće.

● pravo na podnošenje prigovora nadzornom tijelu. Predlažemo da nas kontaktirate na jelena@rammstein.hr ako imate bilo kakva pitanja ili ako imate prigovor u vezi s postupkom obrade vaših osobnih podataka. Neovisno o tome, imate pravo izravno kontaktirati nadležno nadzorno tijelo u Republici Hrvatskoj –  Agenciju za zaštitu osobnih podataka radi podnošenja prigovora.

Na što se ova obavijest o zaštiti privatnosti ne odnosi?

Ova obavijest o zaštiti privatnosti ne odnosi se na društva, usluge ili aplikacije čiji nismo vlasnik niti nakladnik. To uključuje (bez ograničenja) web stranice ili aplikacije/widgete trećih strana (npr. sa društvenih medija poput Facebooka ili Twittera) koje povezujemo ili nudimo putem naših Usluga. Isto tako ne odnosi se na oglasne mreže, medijske agencije ili sami oglašivače. Oglasne mreže i medijske agencije su tvrtke koje djeluju kao posrednici između nas kao vlasnika web stranica i oglašavača. Ukoliko kliknete na oglas koji vas odvede do stranice oglašivača, molimo vas da provjerite njihovu obavijest o zaštiti privatnosti.

Ova obavijest ne odnosi se ni na stranice i usluge pružene putem naših Usluga kojima upravlja i nadgleda treća strana. Ove treće strane, njihove aplikacije i usluge potpuno su neovisne od nas te su isključivo odgovorne za sve aspekte njihovog odnosa s vama i bilo kakvu vašu upotrebu njihovih usluga. Treće strane imaju svoje obavijesti o privatnosti i/ili uvjete korištenja te vam preporučujemo da se sa njima upoznate.

Promjene u našem poslovanju

Ako odlučimo promijeniti ili preoblikovati naše poslovanje, možda ćemo morati prenijeti vaše osobne podatke jednom od društava unutar naše grupe kako bismo vam mogli nastaviti učinkovito isporučivati Usluge.

Također, ako dođe do pripajanja, preuzimanja, restrukturiranja, reorganizacije ili neke druge promjene koja uključuje prodaju nekih ili svih imovine naših grupnih društava, vaši podaci mogu biti uključeni u imovinu koja se prenosi novom vlasniku i mogu biti dostavljeni društvima koji su povezani s novim vlasnikom. Takva promjena može zahtijevati od nas:

(i) zadržavanje prava na nastavak korištenja prenesenih osobnih podataka uz pravo novog vlasnika da koristi takve informacije; i

(ii) pokretanje dodatnih prijenosa osobnih podataka (uključujući nove osobne podatke) s novim vlasnikom s vremena na vrijeme nakon takve promjene.

Ako dođe do promjene u našem poslovanju (kao što je reorganizacija ili restrukturiranje), vaši osobni podaci ostaju podložni ovoj obavijesti o zaštiti privatnosti. Međutim, ako se vaši osobni podaci prenose novom vlasniku nakon spajanja ili stjecanja, možda će mjerodavna biti drugačija obavijest o zaštiti privatnosti. Mi, ili novi vlasnik, obavijestit ćemo vas prije nego što bilo koji od vaših osobnih podataka bude podložan drugačijoj obavijesti o privatnosti.

Voditelj obrade podataka

Rammstein.hr.

Za sva pitanja vezana uz vaše osobne podatke i ovu obavijest o zaštiti privatnosti možete nas kontaktirati na: Rammstein.hr, Narodni Trg 3 21000 Split ili na jelena@rammstein.hr