“Flake”

Christian “FLAKE” Lorenz rođen je 16. studenog 1966. godine u Berlinu, Istočna Njemačka. Živi u djelu Berlina, Prenzlauer Berg-u.

Ima nadimak Flake i Doktor, koji je dobio jer je htio biti kirurg.
Nadimak Flake je objasnio u knjizi “Feeling B- Mix mir einen Drink”. Ime potječe od Vikinškog sela Flake, koje se pojavljuje u njemačko-japanskom crtiću „Vicky the Viking“, a u Njemačkoj poznat pod nazivom „Wickie und die starken Männer“. Crtić je prvi put emitiran 1974. godine, kad je Christian Lorenz imao 8 godina. 12. rujna 2008. godine  se ženi s Jenny Rosemeyer, Njemačkom umjetnicom, koja je „odzviždala“ uvodni dio Rammstein pjesme “Roter Sand”.
Vrlo je malo podataka o njegovom osobnom životu, jer je odlučio vecinu toga zadržati za sebe.

Za sviranje klavira se odlučio zbog svoga prijatelja iz djetinjstva koji je svirao klavir.
Roditelji su mu za 15.rođendan kupili prvi klavir.
Flake je strastveni kolekcionar klasičnih automobila i s prijateljem u Berlinu do nedavno je vodio salon klasičnih automobila.

1983. godine zajedno s Paulom i Aljoschom Rompe u Berlinu formira punk bend Feeling B. Kasnije im se pridružuje i Christoph Schneider.
Feeling B je bio jedan od prvih punk bendova u Istočnoj Njemačkoj.
Grupa se raspala sredinom 90′- tih. Za specijalne prigode bi se bend okupio i svirali bi na punk festivalima, sve do studenog 2000. godine kad je umro Aljoscha od napada astme.
Bio je cimer s Paulom nekoliko godina. Kad nisu svirali onda su prodavali jakne koje bi napravili od starih posteljina. Dvije jakne mjesečno bi im donijele zaradu kao prosječna mjesečna plaća.

5. lipnja 1996. godine u Worcester-u, Massachusetts (SAD) Lindemann i Flake Lorenz su bili uhičeni nakon koncerta zbog simuliranja sexa tijekom pjesme Bück Dich.
Proveli su noć u pritvoru i pušteni su sljedećeg dana uz plačenu jamčevinu od 25 dolara. Nakon mjeseci pravne rasprave, na kraju su kažnjeni 100 $.

Autor: Mario Jović